duminică, 10 iunie 2012

resurse, infrastructura, servicii..

de cele mai multe ori avem resurse, dar ne lipseste infrastructura.
in anumite cazuri avem, insa, si resurse si infrastructura. asa este cazul facilitatilor COSR de la Izvorani.
laudabil ce si cum au construit acolo. nici nu vreau sa ma gandesc cate zeci de milioane de euro s-au bagat acolo, dar pana la urma asa se construieste o civilizatie, nu cu cupoane discount...

pentru cine n-a batut drumul pana acolo (nu e chiar intr-o locatie cu acces facil) complexul sportiv, realizat dupa participarea echipei Romaniei la jocurile olimpice de la Sidney, arata cel putin bine. partea frumoasa este ca dupa executia lucrarilor au decis sa il deschida publicului. asa ca orice amator de sport si natura poate sa dea o fuga si sa se bucure de pista de alergare, de terenurile de tenis, de bazinul olimpic. evident contra cost.

este de inteles. pentru a acoperi o parte din costurile substantiale de intretinere, dau liber si la public.

pana aici foarte frumos. doar ca atunci cand au decis sa devina 'profitabili' sau 'non-falimentari', au facut-o tot in amarul stil romanesc...

mergi la intrarea de la bazin sa inoti, te trimite la receptia hotelului, doar acolo se incaseaza taxa.
vrei sa iti pui hainele in dulapior dupa ce te schimbi intr-o cabina vestiar fara bancheta, trebuie sa mai faci un drum si sa ceri in mod explicit una din cheile de la dulapurile disponibile, nu ti se da de la bun inceput.
cauti intrarea in bazin, o gasesti (cu greu) pe te miri unde (noi am gasit-o prin camera pe care scria "MASAJ"), fara nici un fel de semnalizare.
vrei apoi sa bei un suc, trebuie sa ii ceri receptionerei care are cheie diferita pentru fiecare vitrina frigorifica.
ma rog...lista ar putea continua in functie de ghinionul fiecaruia...

este clar ca nici personalul, nici superiorilor lor, nu le pasa de consumatorul individual. dar ma gandesc ca daca tot au decis sa faca acest pas, sa dea liber la publicul general, ar fi fost frumos sa aiba un sistem adecvat. nu sa te duci intr-un loc in care ai putea sa te simti minunat, care detine infrastructura necesara, dar la servicii este praf.

una peste alta, desi partea de inot a fost geniala (nu mai inotasem intr-unul de marime olimpica din facultate) restul experientei lasa de dorit, atat distanta de parcurs cat si confruntarea cu sistemul existent acolo.

Niciun comentariu: