vineri, 20 iulie 2012

me - tarzan, you - jane?

seara, parc, racoare, copii se zbenguie la locul de joaca.
la unul dintre 'posturi', dupa urcarea unor trepte, copilul ajunge la o 'carma' pe care o poate invarti. practic, la nesfarsit.
o mamica se plimba cu fetita de un an in brate. o pune in la 'post' si o incurajeaza sa se joace la carma. fetita, insa, nu pare prea interesata de invartitul carmei.

dupa vreo 2 minute, alergand pe trepte, un baietel de 4 ani se indreapta navalnic, pasional, catre carma pazita, dar nefolosita, de fetita de 1 an.
nici nu apuca bine sa puna mana pe carma, ca mama lui vine fuga dupa el:
"te rog eu, hai in alta parte, uite, aici e fetita..las-o pe ia sa se joace, ca e mai mica. hai, te rog, mergem in alta parte, las-o pe fetita aici"
baiatul pare sa fie deranjat de idee, se vede ca sufera, dar accepta amarat rugamintea mamei si paraseste carma...

dupa alte 2 minute, un alt baiat, de vreo 3-4 pe ani urca destoinic treptele si se monteaza la carma - un premiu binemeritat dupa un urcus greu, incepand sa o roteasca cu spor. in spate, impasibila, micutza de 1 an priveste.
mama baiatul apare din cealalta parte a locului de joaca.
"ai grija ca o lovesti cu cotul!
nu vezi ca e mai mica?
mai usor! ai grija, e o fetita in spatele tau! fii cavaler, las-o pe ea".
baiatul, nimic... nu vrea sa cedeze.
pana la urma e luat de o aripa de mama si directionat catre alte jocuri.

dupa 2-3 minute fetita ramasa singura langa carma vestita, sta in fund si se uita in jur. incepe si plange. mama ei vine, o ia in brate si se aseaza pe o banca.

concluzia: nu mai inteleg care sunt discriminarile de gen...dar stiu ca daca as fi acum copil, sigur nu as vrea sa fiu baiat!

Niciun comentariu: