joi, 26 iulie 2012

referendum: sau cum sa cheltuiesti 20 de milioane de euro

ce-as face cu 20 de milioane? m-as retrage la pensie anticipat si as umbla prin lume hai-hui...
ce face Romania cu 20 de milioane de euro: mai nimic...

acest referendum, care se pregateste saptamana viitoare, este una din cele mai mari dezamagiri (nu am fost niciodata atasata de conceptul sau clasa politica, dar uneori nici daca vrei nu poti sa ignori ceea ce se intampla in jurul tau). eram lamurita de actuala putere si de ce ii poate pielea, mai aveam o speranta...acum mi-a murit si speranta..

dincolo de faptul ca au facut tot felul de 'aranjamente' la fel de dubioase ca si cele basesciene (vezi faza cu MO, incercarea de a promulga o alta varianta - de altfel bine gandita de fosta/actuala putere)...cum poti sa crezi ca nu se vor cheltui degeaba atata amar de bani?? mie,marturisesc imi este greu sa cred ca se poate face ceva radical diferit, pentru ca am aceasta idee ca - de fapt - oamenii care merg la vot sunt de fiecare data aceiasi, cu foarte mici variatii...

in plus, merg pe strada.
in intersectii, pe strada, aproape ca si in parc; si mai aveau putin si puneau si in bloc...afise, panouri care ne indeamna sa votam, intr-un anume fel. si ma intreb: costurile pentru tot afisajul stradal intra in cele 20 sau sunt alte 20 de milioane de euro? si de o parte si de alta, o multime de bani cheltuiti.

asta ca sa nu mai comentez calitatea campaniei de testimoniale care sustin demiterea...l-ati vazut pe managerul derutat? prima oara am crezut ca este afis publicitar la ultima productie Mr Bean...o sa revin cu poza; nu amgasit-o in google..

apoi, v-ati uitat din curiozitate pe FB/nu stinge flacara democratiei? sunt stegulete in tot orasul...au strans un numar impresionant de like-uri: 11!

si uite asa, cu 20 sau 40 (ce mai conteaza!) de milioane mai putin, si cu -probabil vreo 6 (hai maxim 7, ca e vacanta!) milioane de voturi de demitere - parca il vad pe fostul si viitorul Presedinte reinstalandu-se calm, bonom, etern senin...pana la urma nu sunt banii lui, are dreptate! si nici ai lui ponta!

PS: mi-a parut rau sa vad la TV ca delegatia romana pt Jocurile Olimpice s-a bucurat doar de discursul unui presedinte interimar...meritau si ei pe cineva cu drepturi depline..oare ce o sa isi aminteasca peste 30 de ani? o sa mai stie cine le-a urat succes din partea statului roman?

Niciun comentariu: