vineri, 14 septembrie 2012

trecerea de pietoni

"the beauty is in the eye of the beholder"
cam asa e si cu trecerea de pietoni.

cand esti sofer, parca pietonii s-au vorbit intre ei si trec PE RAND pe trecere, la distante rezonabile de cca 3-5 m, parca special ca sa te tina in loc.

cand esti pieton, trebuie sa astepti cel putin 3-4 masini sa treaca (asta dupa ce ai pus piciorul pe zebra deja) ca sa se indure un amabil.

si totusi nu despre pietoni si soferi vroiam sa scriu.

in spatele blocului, am un 'view' simpatic. pe langa casa poporului si intercontinental-ul din zare (care seara chiar se vad frumos, dat fiind ca noaptea detaliile se sterg), asa, mai la proximitate, sunt cateva randuri de case. nu prea multe. cam o jumatate din ele sunt populate de minoritati.

mai deunazi, o familie de minoritari - buni strangatori de navete de platsic si alte materiale 'reciclabile - au spart gardul care dadea in curtea vecinului neminoritar emigrat. i-au dat jos un copac. ca sa isi izoleze una din constructiile ridicate (mai mult ca sigur!) fara autorizatie.

familiile din 'cartierul minoritar' mai au si alte obiceiuri interesante; seara, la pranz sau dimineata - practic oricand!- desi beneficiaza de curti decent de mari, isi scot mese si scaune in fata curtii si stau in strada. adulti, copii, batrani - tot neamul!

intamplarea face ca FIX in fata unei case mentionate se afla o .....- ghici ce! - ....trecere de pietoni....stiu strazi de 2-3 ori mai lungi prin oras ca nu au onoarea unei treceri de pietoni. totusi aici, cineva, un istet probabil, s-a gandit sa ii arda o zebra la mijlocul celor 400m care formeaza strada.

va spun sincer: de fiecare data cand trec pe strada respectiva am emotii. incetinesc oricum, ca sa se dea din drum. apoi ma uit de vreo 100 de ori sa nu mai fi ramas in strada sau sa nu sara vreun puradel.

e singurul motiv pentru care ma bucur ca s-a terminat vara. ma gandesc ca - odata cu vremea rea - se vor retrage in curtile lor si vor elibera trecerea de pietoni...

Niciun comentariu: